Poolen Assurantien & Hypotheken - Versie 03-2020

Doorlopend Krediet

Dit product is bedoeld voor een korte periode met flexibiliteit wensen. Voor andere bestedingsdoelen en hogere kredietbedragen bieden we leningen aan met een vaste rente en looptijd.

 

Het Doorlopend Krediet is geschikt voor:

als u regelmatig een terugkerende geldbehoefte heeft;

als u voor een bepaalde periode flexibiliteit wil;

als u minimaal 21 en maximaal 59 jaar oud bent.

 

Het Doorlopend Krediet is minder geschikt voor:

Als  u op zoekt bent naar zekerheid, een vaste looptijd en een vaste rente.

als u hogere kredietbedragen wilt lenen voor andere bestedingsdoelen.

 

De voordelen van een Doorlopend Krediet

Met een Doorlopend Krediet hebt u een geldbedrag tot uw beschikking en kunt u doorlopend opnemen tot uw limiet en aflossen, volgens de afgesproken voorwaarden. U profiteert dus van flexibele extra financiële ruimte. Deze leenvorm is zeer geschikt als u niet precies weet wanneer u geld nodig hebt en voor hoelang. Deze leenvorm is zeer geschikt wanneer u voor een korte periode financiële ruimte nodig hebt.

 

De nadelen van een Doorlopend Krediet

De flexibiliteit van het Doorlopend Krediet kan ook een nadeel zijn. Doordat u doorlopend kunt blijven opnemen tot aan de kredietlimiet, is er geen vooraf afgesproken looptijd. De bedragen die u opneemt, moeten ook steeds weer afgelost worden. Hierdoor kan de looptijd langer worden. Het vaste maandbedrag is opgebouwd uit een deel aflossing en een deel rente. Wanneer de rente stijgt, wordt het deel aflossing kleiner. Hierdoor kan het ook langer duren voordat u de hele lening hebt afgelost. De onduidelijkheid over de looptijd kan een nadeel voor u zijn. Wilt u eenmalig een hoger geldbedrag lenen voor een grote aankoop of meer zekerheid over de looptijd van uw lening? Dan is een Persoonlijke Lening wellicht een geschiktere lening. Hierbij hebt u een vast bedrag per maand, een vaste rente en een vaste looptijd. Dat betekent meer zekerheid over uw maandbedrag en looptijd.

 

Het leenbedrag

Bij een Doorlopend Krediet spreken we een maximumleenbedrag met af. U mag dit hele bedrag gebruiken als extra financiële ruimte. U mag ook een deel van de lening gebruiken om iets te betalen. Geldverstrekkers lenen bedragen uit tussen € 5.000,00 en de € 15.000,00. Hoeveel u kunt lenen, hangt af van uw huidige financiële situatie.

 

Het Doorlopend Krediet aflossen

Iedere maand betaalt u een vast bedrag. Dit bedrag is een deel aflossing van het geleende bedrag en een deel rente. De verhouding tussen het aflossingsbedrag en het rentebedrag kan elke maand verschillen. Dit hangt af van het bedrag dat u opneemt en de rentestand van die maand. Hoe meer u van het maximale kredietbedrag opneemt, hoe langer u bezig bent met aflossen. De looptijd neemt toe naarmate u meer geld opneemt of als de rente stijgt. U kunt ook extra terugbetalen. U betaalt uw Doorlopend Krediet in elk geval helemaal terug voordat u 68 jaar bent.

 

De kosten van een Doorlopend Krediet hangen af van:

uw maximale leenbedrag: hoeveel kunt u maximaal lenen?;

het rentepercentage;

het aantal maanden waarin u terugbetaalt. Als u extra geld opneemt, duurt het langer voordat u de lening hebt terugbetaald. U betaalt ook meer rente.

 

De rente van de lening wordt bepaald aan de hand van 'risk based pricing', wat betekent: 'op risico gebaseerde tarieven'. Uw persoonlijke financiële situatie bepaalt het profiel. Dit profiel bepaalt het rentetarief. Het profiel dat bij uw situatie past, hangt onder andere af van uw inkomsten, uw uitgaven, uw persoonlijke situatie en eventuele lopende leningen.

 

Doorlopend Krediet aanvragen? Neem dan contact met ons op.

picture
 
X

Wachtwoord:

Verkeerde wachtwoord.