Poolen Assurantien & Hypotheken - Versie 03-2020

Persoonlijk Lening

 

 

Een Persoonlijke Lening is een lening met een vaste rente en een vaste looptijd. Deze lening is hierdoor zeer geschikt om te gebruiken voor de aanschaf van goederen met een beperkte levensduur. De looptijd kan dan worden aangepast aan de levensduur van de aanschaf.

 

De Persoonlijke Lening is geschikt voor:

als u op zoek bent naar naar zekerheid, een vaste looptijd en een vaste rente;

als u minimaal 21 en maximaal 73 jaar oud bent;

als u een vast leendoel heeft.

 

Voordelen Persoonlijke Lening

Met een Persoonlijke Lening leent u tegen een vaste rente voor een vaste looptijd. U weet precies welk bedrag u leent, welk maandbedrag u betaalt en wanneer de lening is afgelost. Extra vervroegd aflossen is boetevrij. Lekker duidelijk en helder, zonder verrassingen.  

 

Nadelen Persoonlijke lening

Met de Persoonlijke Lening kunt u afgeloste bedragen niet opnieuw opnemen. Alles is van tevoren afgesproken. Wilt u een flexibele lening voor extra financiële ruimte? Dan is een Doorlopend Krediet wellicht geschikter voor u.

 

Kenmerken Persoonlijke Lening

Het is belangrijk om eerst informatie over een Persoonlijke Lening te krijgen voordat u deze financiering aanvraagt. Met een Persoonlijke Lening leent u een vast geldbedrag. Het vaste maandbedrag voor een Persoonlijke Lening bestaat voor een deel uit rente en voor een deel uit aflossing om de lening terug te betalen. Bij een Persoonlijke Lening spreekt u het volgende af:

 

1. De hoogte van het leenbedrag;

2. Het maandbedrag (opgebouwd uit aflossing en rente).

3. De looptijd van de lening. U moet de Persoonlijke Lening helemaal terugbetalen voordat u 74 jaar wordt.

 

Wilt u extra lenen of extra aflossen?

Wilt u tijdens de looptijd van uw Persoonlijke Lening extra geld lenen? Dat kan niet met een Persoonlijke Lening. Bedragen die u hebt afgelost, kunt u niet opnieuw lenen. Extra terugbetalen kan wel en is kosteloos. Lijkt het u handig om afgeloste bedragen wél weer te kunnen opnemen of bent u van plan gedurende de looptijd van uw lening extra af te lossen? Dan past een Doorlopend Krediet misschien beter bij u.

 

De Persoonlijke Lening aflossen

De Persoonlijke Lening terugbetalen gaat op een duidelijke manier:

 

Iedere maand betaalt u een vast bedrag. Met dit bedrag lost u een deel af en betaalt u de rente voor de lening.

U spreekt van tevoren af hoeveel u ons per maand betaalt en voor hoe lang. U betaalt de lening binnen minimaal zes maanden en maximaal tien jaar terug.

 

Rente Persoonlijke Lening

Een Persoonlijke Lening is een lening en dus betaalt u rente. Het rentepercentage staat voor de hele looptijd vast. De hoogte van het maandbedrag van een Persoonlijke Lening hangt af van drie zaken.

1. Het bedrag dat u leent;

2. Het voor u geldende (vaste) rentetarief.

3. Het aantal maanden waarin u terugbetaalt.

 

Duidelijke kosten Persoonlijke Lening

Als u kiest voor een Persoonlijke Lening, dan kiest u voor een vaste rente. Deze rente is meestal hoger dan die van een Doorlopend Krediet, maar blijft wel gedurende de hele looptijd gelijk. U weet van tevoren dus precies wat de kosten voor deze lening zijn. De Persoonlijke Lening biedt hierdoor veel duidelijkheid en zekerheid.

 

Persoonlijke Lening aanvragen? Neem dan contact met ons op.

picture
 
X

Wachtwoord:

Verkeerde wachtwoord.